Felhasználók feltöltése

Először is ne feledje, hogy rendszerint nincs szükség felhasználók tömeges importálására - a karbantartási munka mérséklése érdekében először azokat a hitelesítési formákat kell felderíteni, amelyekhez nincs szükség kézzel végzett karbantartásra, mint amilyen a meglévő külső adatbázisokhoz kapcsolás vagy a felhasználói hozzáférés létrehozásának a felhasználókra bízása. Lásd a hitelesítésről szóló részt a rendszergazda menüiben.

Ha biztos abban, hogy egyszerre több felhasználói hozzáférést akar egy szöveges állományból importálni, akkor a szöveges állományt az alábbi módon kell megformázni:

Íme egy példa egy érvényes importálási állományra:

username, password, firstname, lastname, email, lang, idnumber, maildisplay, course1, group1, type1
jonest, verysecret, Tom, Jones, jonest@someplace.edu, en, 3663737, 1, Intro101, Section 1, 1
reznort, somesecret, Trent, Reznor, reznort@someplace.edu, en_us, 6736733, 0, Advanced202, Section 3, 3

Meglévő felhasználói nevek frissítése

Alaphelyzetben a Moodle abból indul ki, hogy Ön új felhasználókat fog létrehozni, és átugorja azokat a rekordokat, ahol a felhasználói nevek megegyeznek egy meglévővel. Ha viszont a "Meglévő felhasználói nevek frissítése" opciót Igen-re állítja, a meglévő felhasználó adatait a rendszer frissíti.

Meglévő felhasználói nevek frissítése során maga a felhasználói név is módosítható. Állítsa az "Átnevezés engedélyezése"-t Igen-re és szúrjon be az állományba egy oldusername nevű mezőt.

Vigyázat: a felhasználói nevek frissítése során bekövetkező hiba súlyosan érintheti felhasználóit. Ezért a frissítési opciók használata során legyen körültekintő.

Az összes súgó mutatója
A súgó megjelenítése English nyelven.